Ministar Biškupić primio je poljsku delegaciju

Ministar Biškupić primio je poljsku delegaciju koju su predvodili gosp. Piotr Dobrolecki, potpredsjednik Poljske komore knjiga i višegodišnji organizator nastupa poljskih nakladnika, knjižara i pisaca na Interliberu te gđa Barbara Kramar, prva tajnica Veleposlanstva Republike Poljske.

Razgovoru su prisustvovali i poljski pisci, gđa Katarzyna Kotowska, književnica i ilustratorica koja predstavlja svoju drugu knjigu prevedenu na hrvatski jezik te gosp. Krzysztof Varga, pisac i novinar koji se ove godine hrvatskim čitateljima predstavlja po prvi put prijevodom svoje urbane proze.
 

 
Ovogodišnji četvrti nastup poljskih nakladnika na Interliberu zajednički financijski podupiru poljsko Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo gospodarstva, a Poljska je 2007. godine nastupila i kao zemlja gost na sajmu. Ministar Biškupić razgovarao je s poljskim gostima o problemima s kojima se suočavaju knjižna tržišta obiju zemalja te konkretnim mjerama koje mjerodavne institucije poduzimaju s ciljem jačanja lanca knjige i kulture.
 

 
Poljski književnici i nakladnici izrazili su zadovoljstvo svojom prezentacijom hrvatskim čitateljima te zahvalili na potpori Ministarstva kulture izdanjima djela hrvatskih autora u Poljskoj. Zaključeno je da su odnosi između Hrvatske i Poljske na području izdavaštva i književne razmjene odlični te da će se takva suradnja u budućnosti nastaviti i dalje jačati mogućim sudjelovanjem hrvatskih nakladnika na međunarodnim knjižnim sajmovima u Poljskoj.

Najave