Potpisan Ugovor o kulturnoj, obrazovnoj i znanstvenoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kraljevine Maroka

U utorak, 11. studenog u Ministarstvu kulture održan je sastanak ministra kulture mr. sc. Bože Biškupića i državne tajnice u Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Maroko gđe. Latife Akharbach na kojem se razgovaralo o bilateralnoj suradnji dviju zemalja.

Sastanku su nazočili i državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa RH prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić te državna tajnica u Ministarstvu kulture RH mr. sc. Nina Obuljen. Nakon sastanka ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić u ime Vlade Republike Hrvatske i državna tajnica gđa. Latife Akharbach potpisali su Ugovor o kulturnoj, obrazovnoj i znanstvenoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kraljevine Maroka.
 
 
 
 
 
Ovim će se Ugovorom poticati razmjena umjetničkih izložbi i knjiga, te razmjene u području kazališta, glazbe i filma, razmjenjivati informacije i dokumentacije o kulturnom nasljeđu dviju zemalja, poticati kontakte između pisaca, umjetnika, istraživača, knjižničara, konzervatora u muzejima, arheologa i općenito stručnjaka u različitim područjima kulture, te organizirati glazbene, folklorne i kazališne manifestacije.
 
Uz navedeno, ugovorne stranke poticati će suradnju na području zaštite, očuvanja i restauracije kulturne baštine, te prevođenje i objavljivanje djela svojih autora na odnosne jezike, kao i podržavati izravnu suradnju izdavačkih kuća.


Najave