Arhiva 2006. - 2007.

15. sjednica Kulturnog vijeća za nove medijske kulture, 9.3.2007.  
         
Prema utvrđenim kriterijima Kulturno vijeće za nove medijske kulture je razmotrilo i ocijenilo programe novih medijskih kultura za koje je zatraženo dodatno obrazloženje te naknadno pristigle programe.


14. sjednica Kulturnog vijeća za nove medijske kulture, 4.1.2007.
 
Prema utvrđenim kriterijima članovi Kulturnog vijeća za nove medijske kulture su razmotrili i ocijenili programe novih medijskih kultura koji koje im je uputilo  Kulturno vijeće za likovne umjetnosti nakon zajedničke sjednice održane 13. prosinca 2006. godine.
Kulturno vijeće za nove medijske kulture je, radi što kvalitetnijeg ocjenjivanja programa, zatražilo na uvid izvještaje za razvojne programe koji su bili sufinancirani tijekom 2006. godine a nastavljaju se i u 2007., te je ministru kulture uputilo konačne prijedloge za sufinanciranje istih.
Stručna služba Ministarstva kulture RH je izvijestila članove Vijeća o evaluaciji programa svih korisnika sredstava za djelatnost novih medijskih kultura po osnovi primljenih izvještaja za financirane programe u 2006. godini. Od 91 odobrenog programa realizirano je i opravdano 67 programa, 2 nositelja programa nisu potpisala Ugovore, za 7 programa nisu poslani izvještaji, dok su za 5 programa pristigle zamolbe za produljenje roka korištenja sredstava. Za 2 programa izrađeni su Anexi Ugovora, za 6 programa je isplaćen dio sredstava, no sredstva nisu u potpunosti namjenski utrošena.  Ukupno su ostala 24 nerealizirana programa.
 
T. Celakoski je ispred Kulturnog vijeća za nove medijske kulture potaknuo raspravu o inicijativi za osnivanje Zaklade za kulturu. Zaključeno je kao će Kulturno vijeće za nove medijske kulture pripremiti detaljni prijedlog za osnivanje Zaklade za kulturu. Ukoliko Ministarstvo kulture RH nađe dovoljno elemenata za pokretanje Zaklade, krenuti će se u izradu cjelovitog projekta.

Pomoćnik ministra B. Štulić, Uprava za gospodarenje i financiranje, izvijestio je članove Vijeća o odobrenim proračunskim sredstvima za programe novih medijskih kultura iznose, te o lutrijskim sredstvima.

Članovi Vijeća izviješteni su kako je Ministarstvo kulture RH prihvatilo njihov prijedlog o praćenju financijskog izvještavanja programa korisnika koji nisu javne ustanove.
 
13. sjednica, 27.-29. studeni 2006.
 
Prema utvrđenim kriterijima članovi Kulturnog vijeća za nove medijske kulture razmotrali su i ocijenjivali programe novih medijskih kultura prijavljene na Poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi za 2007. godinu. Na navedeni Poziv prijavljeno je 179 programa. Kulturno vijeće za nove medijske kulture će definirati programe novih medijskih kultura za 2007. godinu tijekom siječnja 2007. godine, a po prispjeću izvještaja o realiziranim programima u 2006. godini.


12. sjednica, 24. srpnja 2006.
 
Kulturno vijeće za nove medijske kulture razmatralo je i ocjenjivalo naknadne zamolbe za sufinanciranje programa novih medijskih kultura, te za programe za koje su zatražena dodatna sredstva.

3. zajednička sjednica KV za nove medijske kulture i KV za likovne umjetnosti, 2. veljače 2006.

Kulturno vijeće za nove medijske kulture i Kulturno vijeće za likovne umjetnosti su zajedno sa predsjednicom Kulturnog vijeća za međunarodnu kulturnu suradnju i europske integracije Gorankom Horjan, prof. razmotrili i ocijenili 12 programa međunarodnog karaktera prijavljenih na Poziv za financiranje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2006. godinu  iz područja likovne i novomedijske programske djelatnosti.

Razmotreno je i ocijenjeno 35 programa prijavljenih na Poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2006. godinu iz djelokruga Kulturnog vijeća za nove medijske kulture i Kulturnog vijeća za likovne umjetnosti.
Kulturno vijeće za likovne umjetnosti razmotrilo je i ocijenilo programe prijavljene na Poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2006. godinu, za koje su zatražili dopune na 10. sjednici Vijeća, održanoj 9. – 11. prosinca 2005. godine.

U nastavku sjednice Kulturno vijeće za nove medijske kulture i prof. dr. sc. Ante Peterlić, predsjednik Kulturnog vijeća za film i kinematografiju raspravljali su o programima filmskog karaktera koji su prijavljeni za razmatranje Kulturnom vijeću za nove medijske kulture. Zaključeno je kako će se održati zajednička sjednica na kojoj će se raspravljati o programima koji se odnose na eksperimentalni film, radionice dokumentarnog filma i raznovrsne festivale filma koji se prijavljuju Kulturnom vijeću za nove medijske kulture ili ih druga vijeća upućuju njima na razmatranje.

Kulturno vijeće za nove medijske kulture je temeljem programa prijavljenih na Poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi RH za 2006. godinu izdvojilo kvalitetne programe od međunarodnog značaja za programe suradnje.

11. sjednica, 3.-5. siječnja 2006.

Članovi Kulturnog vijeća za nove medijske kulture razmatrali su i ocjenjivali programe novih medijskih kultura prijavljene na Poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2006. godinu.

Na Poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2006. godinu  prijavljen je 181 program, u ukupnom iznosu od 17.340.816,00 kn od Ministarstva kulture. Vijeće je zaključilo da će se održati zajednička sjednica sa Kulturnim vijećem za međunarodnu kulturnu suradnju i europske integracije, Kulturnim vijećem za likovne umjetnosti i Kulturnim vijećem za film i kinematografiju kako bi se što kvalitetnije ocijenili  programi međunarodnog, likovnog i filmskog  karaktera a koji su prijavljeni pod programskom djelatnosti novih medijskih kultura.