Otvorenje 45. Zagrebačkih književnih razgovora

Foto: DHK / Marko Lopac


2. listopada 2024. - Jednu od naših najdugovječnijih književnih manifestacija koja je već gotovo pola stoljeća mjesto okupljanja svih onih koji o književnosti vole, žele i imaju potrebu razgovarati, u prostorima Društva hrvatskih književnika otvorila je ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek.

Čestitavši organizatorima na još jednom izdanju te književne manifestacije i novoj prilici susreta relevantnih stručnjaka, ministrica je zahvalila govornicima na pomno pripremljenim izlaganjima, a svim drugim sudionicima poželjela obilje novih i zanimljivih uvida koji će nas sve još više potaknuti na kritičko promišljanje, kao i na uživanje u dobroj književnosti. Ministrica je istaknula kako je književnost oduvijek, uz užitak koji pruža sam kontakt s literaturom, ostaje prostor koji nas obogaćuje i oplemenjuje kao pojedince. Podsjetila je kako s ciljem snažne potpore kulturi konstruktivne razmjene mišljenja i dijaloga u svim područjima ljudskoga stvaralaštva i promišljanja, sufinancirajući među ostalim i tu važnu književnu manifestaciju, Ministarstvo kulture i medija već desetljećima podržava rad Društva hrvatskih književnika.

Uz ministricu, pozdravnim su se govorima obratili izaslanica Predsjednika Hrvatskoga sabora i predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu dr. sc. Vesna Bedeković, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zdravko Zima posebni savjetnik za kulturu predsjednika Republike te u ime predsjednice DHK i predsjednik Povjerenstva za ZKR Dubravko Jelačić Bužimski.

 



Pisane vijesti