Otvorene prijave za predlaganje javnih potreba u kulturi za programe zaštite i očuvanja kulturne baštine te programe knjižnične djelatnosti i iskaza interesa za otkup knjiga

30. rujna 2024. - Od danas do 30. listopada 2024. godine do 17 sati, bit će moguće predati prijave na Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2025. godinu, za programe koji se odnose na zaštitu i očuvanje pokretnih, nepokretnih i nematerijalnih kulturnih dobara i kopnene i podvodne arheološke baštine te programe knjižnične djelatnosti za nabavu knjižne i neknjižne građe, kao i iskaz interesa za otkup knjiga za narodne knjižnice uvrštenih na popis A i popis B.

Sredstva iz proračuna Republike Hrvatske osigurana za financiranje javnih potreba u kulturi namijenjena su potpori programima i projektima, aktivnostima i manifestacijama u kulturi od interesa za Republiku Hrvatsku, a dodjeljuju se na temelju provedenog javnog poziva.
 
Zbog posebne dinamike planiranja, prijedlozi programa koji se odnose na međunarodnu kulturnu suradnju u 2025. godini prijavljuju se u roku od 2. rujna do 2. listopada 2024. godine do 17 sati te na drugom roku za predlaganje programa međunarodne kulturne suradnje od 12. svibnja do 12. lipnja 2025. do 17 sati.
 
Prioriteti i ciljevi svakog pojedinog kulturnog i umjetničkog područja definirani su u uvjetima Javnog poziva s uputama za predlagatelje koje su njegov sastavni dio i dostupne su na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija.

Prijave za financiranje javnih potreba u kulturi podnose se elektroničkim putem ispunjavanjem odgovarajućih e-obrazaca koji su dostupni na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija: https://e-prijavnice.min-kulture.hr/e-pisarnica.

  

Pisane vijesti