Radionica Hrvatskog dizajnerskog društva u Grubišnom Polju (Bjelovarsko-bilogorska županija) 12. lipnja 2024. godine


Radionica Dizajnerska početnica - Recycled održana je 12. lipnja 2024. godine u Dječjem vrtiću Tratinčica u Grubišnom Polju. Na radionici je sudjelovalo 26 djece od 6 do 7 godina i dvije odgojno-obrazovne djelatnice. Radionicu su vodile produkt dizajnerica Ada Kezić i Sara Pavlović Galli.

Radionica Recycled započela je kratkim predstavljanjem voditeljica i objašnjenjem što će djeca na radionici raditi. Djeca su na radionici različitim tehnikama dala novi izgleda komadu namještaja. Voditeljice su djecu podijelile u četiri grupe te je svaka grupa reciklirala jedan komad namještaja (4 stolca).
 
Svima je podijeljen brusni papir s kojim su trebali prvo izbrusiti površinu stolca, zatim su s vlažnim krpicama trebali odstraniti prašinu. Dvije grupe su dobile kolaž papire, ljepilo i škare te su trebali izrezati različite oblike (krugove, kvadrate, i slično) kako bi s ljepilom na bazi škroba zalijepili i ukrasili stolce. Treća grupa je dobila naljepnice i markere, te su trebali s tim naljepnicama i markerima u boji iscrtati stolac. Četvrta grupa je dobila zadatak da s „pik“ trakom oblijepe stolac i tako dobiju raster trakica te su zatim pobojali s lakovima na vodenoj bazi u različite boje. Djeci je radionica bila zanimljiva te su pokazali interes za timski rad.