Putujuća knjižara bookmobil u Primorskom Dolcu (Splitsko-dalmatinska županija) 28. svibnja 2024. godine


Radionica „Putujuća knjižara Bookmobil“ održana je 28. svibnja 2024. godine u Dječjem vrtiću „Maslačak“ u Primorskom Dolcu. Na radionici je sudjelovalo 22 djece i 3 odgojno-obrazovna djelatnika. Radionicu je vodila Maja Klarić.

Radionica se održala u jutarnjim satima i prisustvovala su joj sva djeca koja su tog dana boravila u dječjem vrtiću - 12-ero djece u jasličkoj skupini (2 i 3 godine) i 10-ero djece u starijoj skupini (4-6 godina).

Sva su djeca na radionicu došla spremna - s knjigama za razmjenu i osnovnim znanjem o putujućoj knjižari - što potvrđuje činjenicu da su se odgojiteljice potrudile i obavijestile djecu i roditelje o gostovanju putujuće knjižare i knjigama koje treba donijeti za razmjenu. Djeca su bila iznimno zainteresirana tijekom cijelog jednosatnog gostovanja i aktivno su sudjelovala u svim njegovim dijelovima: obilazak kombija koji je voditeljica preuredila tako da u njemu može i živjeti, postavljanje polica s knjigama, razmjena knjiga, zajedničko čitanje slikovnica naglas, podjela bedževa Ruksaka i naljepnica Bookmobila, raspremanje knjiga i zatvaranje putujuće knjižare. Djeca su na taj način stekla uvid u to kako knjižara funkcionira, kako je kombi renoviran i kako ga voditeljica koristi za svoje nastupe i putovanja. Svi su prisutni bili iznimno zadovoljni susretom, a voditeljicu su pozvali na ponovno gostovanje.