Izradi mobil za umjetnicu u Donjoj Dubravi (Međimurska županija) 14. lipnja 2024. godine


Radionica „Izradi mobil za umjetnicu“ održana je 14. lipnja 2024. godine u Osnovnoj školi Donja Dubrava u Donjoj Dubravi. Na radionici su sudjelovala 22 učenika i jedna odgojno-obrazovna djelatnica. Radionicu je vodila Jana Grgasović.

Radionica se sastojala od dva dijela. U prvom dijelu se učenike upoznalo s pet hrvatskih umjetnica za koje će se izraditi mobili. Učenici su bili nešto suzdržaniji oko otkrivanja zanimanja umjetnica na temelju printeva koji su bili izloženi na ploči te kasnije u zapisivanju pojmova vezanih za zanimanje svake od umjetnica. U drugom dijelu radionice učenici su podijeljeni u pet grupa i svakoj grupi je dodijeljena jedna umjetnica. Podijeljen je materijal za izradu mobila. Voditeljica je davala upute i demonstrirala konkretne korake u izradi pojedinih dijelova mobila. Svih pet mobila je dovršeno i obješeno u zajedničkom prostoru škole.

Učenike su motivirale pohvale voditeljice i kompetitivnost među grupama. Jedan od glavnih ciljeva radionice, da se učenike upozna sa znamenitim (a nedovoljno promoviranim) hrvatskim umjetnicama, na učenicima zanimljiv način, uspješno je ostvaren.