​Otvoren natječaj za dodjelu Nagrade „Iso Velikanović“ za 2023. godinu

19. siječnja 2024. - Otvoren je natječaj za dodjelu Nagrade „Iso Velikanović“ za 2023. godinu, kojom će Ministarstvo kulture i medija nagraditi najbolja ostvarenja u području prevodilaštva u protekloj godini. Rok za predaju prijava je 16. veljače 2024. godine.

Nagrada je ustanovljena 2005. godine kao priznanje Ministarstva za najbolja ostvarenja u području prevođenja književnih djela. Nagrada se dodjeljuje kao godišnja nagrada za najbolji prijevod objavljen u protekloj godini i kao nagrada za životno djelo istaknutim prevoditeljima koji su svojim prevoditeljskim radom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela ostaju trajno kulturno dobro Republike Hrvatske.

Prijedlozi s traženom dokumentacijom dostavljaju se isključivo u elektroničkom obliku na adresu NagradaIsoVelikanovic@min-kulture.hr, a primjerak knjige osobno ili poštom na adresu Ministarstva kulture i medija, Zagreb, Runjaninova 2, s naznakom: Prijedlog za Nagradu „Iso Velikanović“.
 
Tekst natječaja dostupan je na: https://min-kulture.gov.hr/?id=25276

 

Pisane vijesti