Predstavom „Podmornica“ Marine Vujčić otvoreno 12. izdanje međunarodnog festivala kazališta slijepih i slabovidnih

9. rujna 2023. godine  – Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek otvorila je 12. međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih BIT (Blind in Theatre – Slijepi u kazalištu) uoči predstave „Podmornica“ Marine Vujčić u i izvedbi Kazališta slijepih i slabovidnih „Novi život“ na sceni Vidra.
 

Pozdravivši publiku, sudionike i organizatore ministrica je izrazila veliki ponos što upravo u Hrvatskoj imamo u svijetu jedinstvenu međunarodnu manifestaciju posvećenu kazalištu slijepih i slabovidnih. Zahvalila je i Dramskom studiju slijepih i slabovidnih „Novi život“, kazalištu koje kontinuirano djeluje od 1948. godine i ustrajno promiče dramsku umjetnost osoba s invaliditetom, senzibilizira javnost za specifičnosti te vrste kazališta i propituje granice umjetnosti bez ograničenja i društvenih predrasuda. Ministrica je izrazila i zadovoljstvo što Festival omogućuje susret najboljih kazališta slijepih i slabovidnih iz cijelog svijeta, razmjenu iskustava, usavršavanje i promicanje kvalitetne dramske umjetnosti. Dodala je kako Festival zbog svoje jedinstvenosti snažno odjekuje na međunarodnoj sceni, promovirajući hrvatsku kulturu i našu podršku ovom specifičnom kazališnom stvaralaštvu.
 
Do 13. listopada, na Festivalu će nastupiti dramski ansambli iz Hrvatske, Izraela, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih država, Slovenije i Srbije Velike Britanije, a program potražite na stranicama Festivala:
 
Program 12. međunarodnog festivala kazališta slijepih i slabovidnih BIT
 

Pisane vijesti