Otvoreno 21. izdanje Festivala jednakih mogućnosti (F=M)

Foto: Društvo tjelesnih invalida 

Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića otvoreno je 21. izdanje Festivala jednakih mogućnosti (F=M). Ova tradicionalna međunarodna manifestacija urbane kulture predstavlja osobe s invaliditetom koje s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno - scenskom i likovnom programu te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama, rušeći predrasude i jačajući svijest o mogućnostima osoba s invaliditetom.

Izaslanica ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek i ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Jasna Vaniček - Fila u obraćanju na svečanosti otvorenja Festivala istaknula je kako nam ova manifestacija, iz godine u godinu, dokazuje da su teškoće nadvladive i da su ljudski duh, kreativnost i snaga nepobjedivi.

Ministarstvo kulture i medija trajno je angažirano u cilju da svojim aktivnostima i javnim pozivima uključi sve skupine korisnika koje su prepoznate kao osjetljive, jer sudjelovanje osoba s invaliditetom u kulturnim sadržajima ne samo da podiže razinu kvalitete života osoba s invaliditetom, već i života zajednice u cjelini, naglasila je Vaniček – Fila te k tome dodala da je u posljednjih nekoliko godina na godišnjoj razini aktivan i  Poziv za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj kojim se nastoji adresirati navedene ciljeve. Poziv je trenutno aktivan te je za prijavu programa otvoren do 27. svibnja 2023. godine.
 
Na Festivalu jednakih mogućnosti (F=M), od 23. do 25. svibnja 2023. godine, nastupit će više od 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom.

Više o programu: https://fm.dti.hr/program-festivala-jednakih-mogucnosti/ 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica