Posjet državnog tajnika Ivice Poljička Hrvatskoj knjižnici za slijepe

2. veljače 2023. – Na inicijativu Ministarstva kulture i medija u prostorijama Hrvatske knjižnice za slijepe održan je radni sastanak na kojem se raspravljalo o unaprjeđenju knjižničnih usluga.

U razgovoru s djelatnicima knjižnice državni tajnik dr. sc. Ivica Poljičak upoznao se s izazovima koje stvaraju specifični uvjeti poslovanja, nove tehnologije te s poboljšanjima koja bi mogla unaprijediti uvjete rada Knjižnice. Na sastanku s ravnateljicom Hrvatske knjižnice za slijepe Karolinom Zlatar Radigović i voditeljicom odjeljka za informiranje i marketing Ljerkom Dinjar, iz Ministarstva kulture i medija uz državnog tajnika prisustvovali su načelnik Sektora za normativne i upravno-pravne poslove mr. sc. Tomislav Jelić, načelnica Sektora za knjižničnu i muzejsku djelatnost Jelena Glavić Perčin te viša savjetnica u Službi za knjižničnu djelatnost Ivona Despot.
 
Djelatnici knjižnice opisali su svoje bogato iskustvo u radu s korisnicima s teškoćama pri čitanju standardnog tiska. Budući da Knjižnica sama proizvodi fond, u njezinom se sastavu nalazi studio i sva potrebna oprema za snimanje zvučnih knjiga i tisak knjiga na brajici. Državni tajnik Poljičak iskazao je interes za izdavački program Knjižnice i predstavio mehanizme pomoći koje Ministarstvo kulture i medija može pružiti kako bi se povećali kapaciteti proizvodnje. U središtu razgovora bile su potrebe korisnika i povećanje knjižničnog fonda, uz zaključak da je potrebno potaknuti dionike u proizvodnji knjiga kako bi se kvalitetni i opsežni fond Hrvatske knjižnice za slijepe obogatio što većim brojem aktualnih naslova prema željama korisnika.



Pisane vijesti | Društvo i zajednica