Marin Kaporelo imenovan novim umjetničkim ravnateljem Osorskih glazbenih večeri

© Osorske glazbene večeri

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek imenovala je Marina Kaporela novim umjetničkim ravnateljem Osorskih glazbenih večeri, nacionalnog festivala koji od sredine 1970-ih, kad ga je utemeljio Danijel Marušić, uvelike pridonosi poticanju i promidžbi hrvatskog glazbenog stvaralaštva u interpretaciji domaćih i inozemnih ansambala i solista.

Marin Kaporelo uspješno je vodio Hrvatsku glazbenu mladež u Splitu, a posljednje dvije godine bio je na čelu Hrvatskog doma u Splitu, od kojeg je u kratkom vremenu uspio stvoriti dinamičan koncertni prostor i dovesti velika hrvatska i europska imena klasične glazbe. Zajedno sa svojim suradnicima ostvario je bogat i raznovrstan program, dvoranu tehnički opremio na visokoj razini i afirmirao je kao jednu od vodećih koncertnih dvorana u Hrvatskoj. Njegov rad prepoznala je publika i šira glazbena javnost, čime je zaslužio i potporu krovnih glazbenih udruga i najistaknutijih hrvatskih glazbenika.

Stoga očekujemo da će Marin Kaporelo kao novi umjetnički ravnatelj Osorskim glazbenim večerima donijeti svježu energiju i osmisliti zanimljiv glazbeni program.



Pisane vijesti | Društvo i zajednica