Objavljen poziv za podnošenje prijava za Nagradu Novog europskog Bauhausa 2023.

Nakon posljednjih dvaju uspješno provedenih natječaja, u okviru kojih je zaprimljeno više od tri tisuće prijava iz svih država članica, Europska komisija ponovno će nagraditi primjere izvrsnih projekata i ideja koji okupljaju ljude u zamišljanju i izgradnji zelene i održive budućnosti.

Rok za podnošenje prijava za nagrade Novog europskog Bauhausa je 31. siječnja 2023. u 19 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Povezivanjem različitih sredina, obuhvaćanjem različitih disciplina i jačanjem sudjelovanja na svim razinama Novi europski Bauhaus nadahnjuje pokret kojim se transformacija naših društava nastoji olakšati i usmjeriti u skladu s trima neodvojivim vrijednostima: održivosti, uključivosti te estetikom i kvalitetom iskustva.

Nagrade Novog europskog Bauhausa za 2023. godinu obuhvatit će četiri kategorije:

• ponovno povezivanje s prirodom
• vraćanje osjećaja pripadnosti
• davanje prioriteta mjestima i ljudima kojima je to najpotrebnije
• potreba za dugoročnim razmišljanjem o životnom ciklusu u industrijskom ekosustavu.
 
U svakoj od četiri kategorije tri su natjecateljske skupine:

  1. skupina „Prvaci novog europskog Bauhausa“ bit će posvećena postojećim i dovršenim projektima s jasnim i pozitivnim rezultatima;

  2. skupina „Zvijezde u usponu novog europskog Bauhausa“ konceptima mladih talenata u dobi do 30 godina, dok će, u kontekstu nadolazeće #EuropeanYearofSkills,

  3. skupina „Prvaci novog europskog Bauhausa u obrazovanju“ biti usmjerena na obrazovanje i učenje.


Uz prijavitelje iz država članica Europske unije, ove će se godine također prihvaćati prijave projekata i koncepata prijavitelja iz država zapadnog Balkana.

Više informacija moguće je pronaći na: prizes.new-european-bauhaus.eu i New European Bauhaus.
 

Pisane vijesti