29. studenog 2022. – Sastanak ministara kulture i audiovizualnih djelatnosti Europske unije na temu plana rada za kulturu u razdoblju od 2023. do 2026. godine i poboljšanju uvjeta rada u kulturnom i kreativnom sektoru

U utorak 29. studenog 2022. godine ministrica kulture i medija Republike Hrvatske dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na Vijeću ministara kulture i audiovizualnih djelatnosti Europske unije u Bruxellesu.

U organizaciji češkog predsjedništva, ovaj ministarski sastanak će biti posvećen planu rada za kulturu u razdoblju od 2023. do 2026. godine, zaštiti kulturne baštine, poboljšanju uvjeta rada u kulturnom i kreativnom sektoru te promicanju važnosti medijske pismenosti. Predsjedništvo će posebnu pažnju usmjeriti temi solidarnosti i potpore za ukrajinsku kulturu i kulturnu baštinu, koja je pretrpjela velika uništenja i razaranja.

Na sastanku će biti usvojena Rezolucija o planu rada Europske unije za kulturu za razdoblje od 2023. do 2026. godine Izvješće o napretku rada na Uredbi o uspostavi Europskog akta o slobodi medija, a nadolazeće švedsko predsjedništvo predstavit će svoje prioritete predsjedanja za razdoblje od siječnja do lipnja 2023. godine.