Rezultati Javnog poziva za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevodilaštva u 2020. i 2021. godiniRezultati Javnog poziva za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevodilaštva u 2020. i 2021. godini . pdf  (pregled sa stanjem 16. studenog 2022.) 
 

Na Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevodilaštva u 2020. i 2021. godini koji je bio otvoren do 26. lipnja 2022. godine, zaprimljena je 101 prijava. Autorima će se za dvadeset najboljih djela izvorno napisanih na hrvatskome jeziku te za deset prijevoda dodijeliti pojedinačne stimulacije u iznosu od 15.000,00 kuna.
 
Među djelima izvorno napisanima na hrvatskom jeziku koja će dobiti potporu čak je 9 djela namijenjenih djeci i mladima među kojima uz romane koji dominiraju ima i slikovnica, poezije i knjiga priča.Prevoditeljima će biti dodijeljene stimulacije za sedam romana, dvije knjige poezije i jednu knjigu eseja za prijevode sa sedam različitih jezika: talijanskog, engleskog, francuskog, slovenskog, njemačkog, hebrejskog i ukrajinskog.O stimulacijama se odlučivalo na temelju uvjeta navedenih u Javnom pozivu te dostavljenih dokaza o nagradama ili užim nominacijama za relevantne književne nagrade, o kritičkoj i medijskoj recepciji prijavljenog djela te o aktivnostima vezanima za predstavljanje prijavljenog djela na domaćim i inozemnim festivalima i manifestacijama te za prijavljene prijevode djela na temelju dostavljenih recenzija djela od strane relevantnog stručnjaka. Drugi dio ocjene za dodjelu stimulacija temeljio se na procjeni posebno imenovanog Povjerenstva u sastavu: Ratko Bjelčić (Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade), Ivana Bodrožić (Hrvatsko društvo pisaca), Diana Burazer (Društvo hrvatskih književnika), Matija Janeš (Društvo hrvatskih književnih prevodilaca) i Sanja Repanić Blažičko (Knjižnice grada Zagreba).