27. listopada 2022. - Stručni skup „Mirogoj: izazovi očuvanja baštine“

U suradnji s partnerima Hrvatskim institutom za povijest, Institutom za povijest umjetnosti, Odsjekom za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Gradskim zavodom za zaštitu spomenika kulture i prirode Grada Zagreba te podružnicom Zagrebačkog holdinga – Gradska groblja, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske organizira

stručni skup „Mirogoj: izazovi očuvanja baštine“,
koji će se održati 27. listopada 2022. godine s početkom u 9.00 sati
u Velikoj čitaonici Hrvatskog državnog arhiva
.


  
    Stručni skup „Mirogoj: izazovi očuvanja baštine“ odvija se kao jedna od projektnih aktivnosti u okviru programa 7 Most Endangered, koji provodi Europa Nostra uz podršku Instituta Europske investicijske banke. Cjelina povijesnog groblja Mirogoj uvrštena je na ovaj popis sedam najugroženijih baštinskih lokaliteta 2021. godine, nakon oštećenja uzrokovanih razornim potresima koji su 2020. godine pogodili središnju Hrvatsku.

Skup će u prigodnom terminu uoči obilježavanja blagdana Svih svetih također biti moguće pratiti online putem YouTube kanala Instituta za povijest umjetnosti https://youtu.be/gH37Q4oAYEM.

Program stručnog skupa potražite na poveznici .pdf


Ususret stručnom skupu i neposredno nakon njegovog održavanja dvije epizode emisije „Povijesne kontroverze“ posvećene temi Mirogoja i projektnim aktivnostima u okviru programa 7 Most Endangered Europe Nostre emitirat će se na Trećem programu Hrvatskog radija prema sljedećem rasporedu:

→ prva epizoda: utorak, 25. listopada 2022. u 15:05, s reprizom 27. listopada 2022. u 15:05 sati
→ druga epizoda: utorak, 1. studenog 2022. u 15:05, s reprizom 3. studenog 2022. u 15:05 sati