Sućut ministrice kulture i medija povodom odlaska Ante Granika

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska jednog od najuglednijih hrvatskih scenarista, redatelja, novinara, reportera i urednika Ante Granika.

Cijelom svojom bogatom karijerom vezan za Hrvatsku televiziju, gospodin Granik je ponajprije, od polovice šezdesetih godina prošlog stoljeća dao veliki scenaristički i redateljski doprinos Programu za djecu tadašnje Televizije Zagreb. No najpoznatije razdoblje njegova opusa sigurno je novinarski, reporterski rad u Informativnom programu Hrvatske televizije, a pogotovo njegov veliki entuzijazam i profesionalizam kojim je uspio prije početka Domovinskog rata u Šibeniku uspostaviti i organizirati TV studio.

Ne možemo zaboraviti njegovo ratno izvještavanje iz Šibenika i njegova zaleđa, redovita javljanja, ustrajno prenošenje informacija s prvih linija obrane, često dižući moral i optimizam ne samo hrvatskih branitelja, nego i cijele javnosti. Poznato je da je svojim izvještajima skrenuo pozornost na Šibenik i tako pridonio afirmaciji njegovih branitelja, ali i samog grada kao jednog od gradova-heroja Domovinskog rata.

Visoko novinarski profesionalan, a redateljski obrazovan, Ante Granik je u antologiji našeg ratnog izvjetiteljstvo ostavio sjajne reportaže, a jednako tako i izvrsne televizijske priče koje su pratile njegovu ljubav prema moru“.
 

Pisane vijesti