Otvoren 16. Festival tolerancije

Foto: HINA

30. lipnja 2022. – Koncertom Zagreb klezmer trija te projekcijom američkog, Oscarom nagrađenog kratkog filma „Kraljica košarke“ i butanskog filma „Lunana“, u amfiteatru parka Bundek otvoreno je 16. izdanje Festivala tolerancije pod motom „Svijet se mijenja“.

Festival je podržao i izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, državni tajnik dr. sc. Ivica Poljičak, sudjelujući u svečanosti otvorenja.
 
Podsjećamo, promičući međukulturalni dijalog, festival tolerancije kroz filmove i popratne sadržaje poput izložbi i edukacija potiče civilno društvo na aktivno djelovanje i razvoj lokalne zajednice te prati društvena, politička i ekonomska kretanja kroz prizmu ljudskih prava i društvene dobrobiti. U suradnji s UNHCR Hrvatska od samog početka djeluje kao kulturno-edukativna platforma koja promiče prava i interes izbjeglica kroz razne umjetničke i promotivne akcije. Uz teme izbjeglica, središnje će teme festivala ove godine biti prava Afroamerikanaca, manjina i prava žena, a nastavit će pratiti priče preživjelih holokausta, osoba treće životne dobi, osoba s invaliditetom.
 
Do nedjelje 3. srpnja u okviru Festivala bit će prikazano više od 40 filmova iz gotovo 30 zemalja koji su prikazivani i nagrađivani na najznačajnijim svjetskim festivalima, uz bogati glazbeni program, panel diskusije, izložbe i stand-up predstave. Raspored programa, programski vodič te mapu festivala potražite na: https://festivaloftolerance.com/festival-tolerancije

 Pisane vijesti