Svečano otvoren Međunarodni sajam turizma PLACE2GO

Foto: Jan Serdar/MKM

8. - 10. travnja 2022. - Na devetom po redu Međunarodnom sajmu turizma PLACE2GO ove je godine prvi put u organizaciji Ministarstva kulture i medija predstavljen program Kulturnih ruta Vijeća Europe.
 
Na svečanom otvorenju u Areni Zagreb prisustvovala je izaslanica ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, voditeljica Službe za pokretnu, nematerijalnu i etnografsku baštinu i predstavnica Republike Hrvatske u Upravnom odboru Proširenog parcijalnog sporazuma o Kulturnim rutama Vijeća Europe Tatjana Horvatić. 
 
Ovaj inovativni program Vijeća Europe predstavljen je na sajmu izlaganjem Kulturnih ruta koje prolaze Republikom Hrvatskom. Nacionalni koordinatori i članovi u izložbenom su prostoru prezentirali rute, predstavili svoj promidžbeni materijal i ponudu, ostvarili vrijedne kontakte i suradnju s ostalim dionicima te upoznali posjetitelje s programima koje provode. 
 
Izlaganje se pokazalo kao dobra prilika unutar koje su na jednom mjestu, na sajmu međunarodnog karaktera, prezentirane Kulturne rute i hrvatska baština u kontekstu europske kulture i baštine.
 
Program Kulturne rute Vijeća Europe uz očuvanje prirodne i kulturne baštine promiče održivi razvoj, potiče obrazovanje, edukativnu i kulturnu razmjenu, a obogaćivanjem kulturne turističke ponude otkriva manje atraktivne i poznate destinacije u kojima potiče kulturni, društveni i ekonomski razvoj. Republikom Hrvatskom prolazi 12 kulturnih ruta, čime je Hrvatska prepoznata kao destinacija bogatog kulturnog naslijeđa. 
 
Više o Kulturnim rutama Vijeća Europe koje prolaze Hrvatskom pročitajte u publikaciji Ministarstva kulture i medija objavljenoj 2021. godine.
 
 



Pisane vijesti