Sućut ministrice kulture i medija povodom odlaska skladatelja, muzikologa i glazbenog pedagoga, akademika Davorina Kempfa

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska uvaženog skladatelja, muzikologa, glazbenog pedagoga i erudita, akademika Davorina Kempfa. 

Kao umjetnik profinjenog stila čiji su autorski dosezi obilježili hrvatsko suvremeno skladateljsko pismo, profesor Kempf će nam trajno ostati u sjećanju, a generacijama studenata ostat će u živoj uspomeni kao vrhunski autoritet i uzor na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Njegove skladbe koje uporište pronalaze u tradiciji, a pričaju suvremenim glazbenim jezikom, izvođene su na koncertima i festivalima diljem svijeta. U njegovoj su bogatoj karijeri upisani i status rezidencijalnog skladatelja Zagrebačke filharmonije, umjetničkog ravnatelja Požeških orguljaških večeri te članstva u mnogim prosudbenim povjerenstvima. Posebno ćemo ga se sjećati kao omiljenog i poštovanog kolegu i predsjednika Stručnog povjerenstva za poticanje hrvatskog glazbenog stvaralaštva Ministarstva kulture i medija.

Za svoj rad zaslužio je brojne nagrade i priznanja, od godišnje Nagrade Josip Štolcer Slavenski, preko dvije godišnje Nagrade Vladimir Nazor, do Nagrade Porin za životno djelo i Nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj u području glazbene umjetnosti.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica