„Znanje, slika, kultura – enciklopedije pune života“ – izložba Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža

22. prosinca 2021. – U LexArtSkladištu - izložbenom prostoru smještenom u skladištu knjiga Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža otvorena je izložba „Znanje, slika, kultura – enciklopedije pune života“ kao presjek više od 70 godina njegova djelovanja, koju su u nazočnosti brojnih uzvanika, među ostalima i ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek predstavili glavni ravnatelj dr. sc. Bruno Kragić i ravnatelj dr. sc. Filip Hameršak.

Među „bedemima“ vrijednih leksikografskih izdanja, predstavljen je presjek obilja gradiva kojega je zavod objavio u svojih 70 godina djelovanja. Riječ je o više od 400 svezaka enciklopedija, leksikona, rječnika, atlasa i drugih izdanja neprocjenjive vrijednosti koja generacijama služe kao pouzdan izvor javnoga znanja i uvelike pridonose hrvatskom intelektualnom standardu.
 
Prigodom otvorenja izložbe u Frankopanskoj ulici, javnosti je istodobno predstavljena i Virtualna izložba Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža, ostvarena u povodu njegove 70. obljetnice postojanja, uz potporu Ministarstva kulture i medija. S obzirom na to da informacije nikada nisu bile tako lako i brzo dostupne kao danas zahvaljujući suvremenim informatičkim tehnologijama, djelovanje Leksikografskog zavoda iznimno je važno jer pruža znanstveno provjerene i usustavljene temelje znanja čime pridonosi dostupnosti vjerodostojnih informacija.

Pisane vijesti