Sućut ministrice Nine Obuljen Koržinek povodom odlaska Anđelka Vuletića

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska gospodina Anđelka Vuletića, uglednog književnika i prevoditelja.

"Svoje bogato književno stvaralaštvo tematski je vezao uz svoju rodnu Hercegovinu, a mnoge svoje romane, pripovijetke i pjesme posvetio je Bosni i Sarajevu, gradu u kojem je proveo veći dio svojega života i koji mu je ostao nepresušno nadahnuće. Poseban je književni senzibilitet imao za tragičnesudbine, živote čije su puteve mijenjale ideologije i revolucije. Jedan je od onih pisaca koji su u svojim djelima iscrtavali politički i mentalni zemljovid Balkana u najburnijimrazdobljima ratova 20. stoljeća, i koji se nisu bojali snažno kritizirati komunistički sustav i jugoslavensku represiju za vrijeme njihova trajanja. 
Anđelko Vuletić ostat će zapamćen i kao dramski pisac, književni kritičar i polemičar te prevoditelj s francuskoga, madžarskoga, engleskoga, češkog i slovenskog jezika, a uspješno se okušao i u književnosti za djecu. Dobitnik je Godišnje nagrade Društva pisaca Bosne i Hercegovine 1965. godine za zbirku pjesama Sedam vječnih pitanja i brojnih drugih nagrada i priznanja. U djelovanju Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Sarajevu i Zagrebu, posebno je pridonio svojom dugogodišnjom aktivnošću. Stoga je odlazak Anđelka Vuletića bolan gubitak za obitelj i prijatelje, ali i za književni i kulturni život Hrvatske i Bosne i Hercegovine."

Pisane vijesti