17. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica

1. listopada 2021. – „Digitalna transformacija i knjižnice u posebnim okolnostima“, tema je hibridnog trodnevnog stručno-znanstvenog skupa - 17. dana specijalnih i visokoškolskih knjižnica, koji se u organizaciji Hrvatskoga knjižničarskog društva, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Sveučilišne knjižnice Rijeka održava u Lovranu.

Izaslanica ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen-Koržinek, načelnica Sektora za arhivsku, knjižničnu i muzejsku djelatnost Jelena Glavić-Perčin video-pozivom je zahvalila organizatorima na ustrajnosti u kreiranju programa koji pridonose razmjeni iskustava i rješavanju svakodnevnih pitanja važnih za rad i razvoj specijalnih i visokoškolskih knjižnica te istaknula kako Ministarstvo prepoznaje njihovu važnost i vrijednost te ih kroz svoje programe sustavno podržava.

Sudionike su na otvorenju konferencije pozdravile i predsjednica Sekcije za specijalne i visokoškolske knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva dr. sc. Dejana Golenko, predsjednica Hrvatskoga knjižničarskog društva dr. sc. Dijana Machala, ravnateljica Sveučilišne knjižnice Rijeka Lea Lazzarich te glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu prof. dr. sc. Ivanka Stričević.

Konferencija je počela 30. rujna okruglim stolom pod nazivom „Uloga knjižničara u pružanju potpore znanstvenicima s obzirom na promjene u načinima znanstvene komunikacije“, a u daljnjem dijelu programa bit će govora o autorskim i srodnim pravima u novim okolnostima, kompetencijama knjižničara za rad u digitalnom okruženju, o ulozi i položaju knjižnica te prostoru, uslugama i građi knjižnica u digitalnom okruženju.

https://virtualno.hkdrustvo.hr/17dani/
 

Pisane vijesti