11. rujna 2021. - Konferencija za medije u povodu predstavljanja manifestacije „Dani europske baštine 2021.“


10. rujna 2021. - U povodu predstavljanja manifestacije „Dani europske baštine 2021.“ s ovogodišnjom zajedničkom temom „Baština za sve!“, Ministarstvo kulture i medija održat će konferenciju za medije u subotu, 11. rujna 2021. godine, u 18:30 sati u Muzeju krapinskih neandertalaca u Krapini.
 
O važnosti Dana europske baštine osobito za lokalnu zajednicu i sve društvene skupine govorit će ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, a program manifestacije diljem Hrvatske predstavit će ravnateljica Uprave za arhive, knjižnice i muzeje, ujedno koordinatorica programa „Dani europske baštine 2021.“  Anuška Deranja Crnokić. Nakon proslave 50. obljetnice muzejske djelatnosti na Hušnjakovu, o prepoznatoj vrijednosti baštine Muzeja krapinskih neandertalaca, jedinog hrvatskog muzeja koji nosi oznaku europske baštine govorit će Jurica Sabol ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja.
 
Pod naslovnom temom „Baština za sve!“ kojom se nastoji potaknuti zajedništvo, suradnja, uključivost i jednake mogućnosti za sve društvene skupine da dožive kulturnu baštinu, Dani europske baštine odvijat će se tijekom rujna i listopada. Program donosi brojna događanja namijenjena ljubiteljima baštine u formi radionica, obilazaka, izložbi, prezentacija, predavanja, a zbog nepredvidljivosti epidemiološke situacije velik broj događanja planiran je i u virtualnom prostoru.