Godina čitanja izazvala interes u inozemstvu - pokrenuta suradnja s bugarskom Nacionalnom knjižnicom

Na poziv ravnateljice bugarske Nacionalne knjižnice dr. sc. Krasimire Aleksandrove, predstavnice Ministarstva kulture i medija: ravnateljica Uprave za međunarodnu kulturnu suradnju i europske poslove Anja Jelavić, voditeljica Službe za knjigu i nakladništvo Mihaela Majcen Marinić i koordinatorica Nacionalne strategije poticanja čitanja Maja Zrnčić sudjelovale su na zoom sastanku na kojem su predstavile Nacionalnu strategiju poticanja čitanja i Godinu čitanja 2021.

Promocijom i suradnjom s drugim državama, Godina čitanja izazvala je snažan interes izvan granica Hrvatske kao iznimno vrijedan projekt, jer program promocije i poticanja čitanja prepoznaje kao važan proces očuvanja i jačanja kulture, jezika i nacionalnog identiteta te poticanja suvremenog književnog stvaralaštva.

Zbog interesa za organizaciju takvog i sličnih programa organiziran je sastanak na kojem su hrvatski sudionici predstavili iskustva u radu na Nacionalnoj strategiji poticanja čitanja, proglašenju, te organizaciji različitih aktivnosti u okviru programa Godine čitanja. Predstavnici bugarske Nacionalne knjižnice pokazali su veliko zanimanje za taj program, stoga je dogovorena daljnja suradnja.


Pisane vijesti