​Dodijeljene Nagrade „Grigor Vitez“ za dječju književnost i ilustraciju

Foto: HINA

1. srpnja 2021. –  Na dodijeli godišnjih Nagrada „Grigor Vitez“ za dječju književnost i ilustraciju, u čijem izboru sudjeluje i Dječji žiri, prisustvovala je izaslanica ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, ravnateljica Uprave za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković.

Nakon vrednovanja 136 knjiga i slikovnica prispjelih na natječaj, Nagradom „Grigor Vitez“ za dječju književnost i ilustraciju Stručno povjerenstvo i Dječji žiri odlučili su nagraditi Andrijanu Grgičević, Elizabetu Končić Trlek, Hanu Vrca, Dominika Vukovića, Ivanu Šojat i Vendi Vernić. Ove godine dodijeljeno je i Posebno priznanje Nagrade „Grigor Vitez“ Titu Bilopavloviću za bogati književni opus za djecu i mlade.

Osobitu pozornost Stručnog povjerenstva privukla je impresivna produkcija slikovnica, među kojima se cijeli niz naslova ističe ne samo izvrsnošću ilustracije i vizualne prezentacije, već i književnom kvalitetom. Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, osnivač je i organizator najstarije naše nagrade za dječju književnost i ilustraciju, koja je prvi put dodijeljena 1967. godine.

   

Pisane vijesti