Predstavljeni rezultati EU projekta Tradicionalne dječje priče za zajedničku budućnost

FOTO: Nacionalna i sveučilšna knjižnica u Zagrebu
 

29. lipnja 2021. – U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu predstavljeni su rezultati EU projekta Tradicionalne dječje priče za zajedničku budućnost – TRAG, na kojem je u ime ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek okupljene pozdravila načelnica Sektora za arhivsku, knjižničnu i muzejsku djelatnost Jelena Glavić-Perčin.

Rezultate projekta među ostalim su predstavili koordinatorica projekta Frida Bišćan iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i predsjednik zadarske „Male filozofije - udruge za poticanje neformalnog obrazovanja, kritičkog mišljenja i filozofije u praksi“ dr. sc. Bruno Ćurko.

Projekt kojega je koordinirala Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u suradnji s partnerima – javnim ustanovama i udrugama iz Hrvatske, Grčke, Latvije i Španjolske financiran je u okviru programa Erasmus+. Cilj projekta je upoznati učitelje, knjižničare, odgajatelje i drugu zainteresiranu javnost koja radi s djecom u dobi između 6 i 12 godina, s tradicionalnim dječjim pričama iz Hrvatske i partnerskih zemalja, čime se djecu želi potaknuti na čitanje, kritičko razmišljanje te vlastito istraživanje Europe i njezine bogate i raznolike baštine.

Projekt vrijedan 178.330,00 eura počeo je 1. rujna 2018., a završava 31. srpnja 2021. godine. Detaljnije informacije o projektu dostupne su na mrežnim stranicama, gdje možete pogledati i preuzeti e-knjigu priča te druge edukativne materijale. Pisane vijesti