Čestitka ministrice kulture i medija na tridesetoj obljetnici Društva bivših studenata hrvatskih sveučilišta u Parizu

Foto: AMCA - Paris


Udružili su se kao mnogi naši iseljenici u zajedničkom, domoljubnom zanosu pomoći svome narodu u vrijeme Domovinskoga rata, a ostali su zajedno okupljeni oko promocije hrvatske kulture u Francuskoj, organizirajući mnoge kulturne i znanstvene programe.

Nemoguće je nabrojati gotovo tristotinjak različitih aktivnosti koje su vrijedni članovi Društva bivših studenata hrvatskih sveučilišta u Parizu priređivali kroz posljednja tri desetljeća, no jedna od najvrjednijih koja će zauvijek ostati kao uspomena na hrvatski kulturni identitet i rad mnogih generacija Hrvata u Francuskoj, svakako je postavljanje Kožarićeve skulpture A. G. Matoša u Vrtu tisuće ruža u Issy-les-Moulineauxu.

I danas, kada će se u Samostanu svetoga Franje u Parizu podsjećati na svoje bivše članove i događaje koji su obilježili rad njihova društva, svoju proslavu će posvetiti skladbama Dore Pejačević.

S posebnim veseljem čestitam svim članovima Društva bivših studenata hrvatskih sveučilišta u Parizu tridesetu obljetnicu, uz želju da s jednakom ljubavlju i entuzijazmom nastave predstavljati i promovirati hrvatsku kulturu u Francuskoj.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica