Otvoren 31. Animafest Svjetski festival animiranog filma

Foto: Animafest

7. lipnja 2021. – Otvoren je 31. Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb 2021 koji će i ove godine u Zagreb privući brojne inozemne goste kao i gledatelje i posjetitelje željne povratka užitku kino-projekcija animiranih filmova. 

Svečanosti otvorenja hrvatskog filmskog festivala te jednog od od četiri vodeća festivala animacije u svijetu prisustvovali su izaslanik ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek državni tajnik Krešimir Partl te načelnica Sektora za audiovizualne djelatnosti i poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama Vjera Matković.

Na svečanosti otvorenja u dvorani Kina SC dodijeljene su Nagrada za životno djelo Animafesta 2021 Ralphu Bakshiju, Nagrada za izniman doprinos proučavanju animacije Xavieru Kawa-Toporu, Nagrada za najbolju školu animacije Školi za umjetnost i dizajn u Luzernu te ASIFA Nagrada za iznimna postignuća u umjetnosti animacije Ottu Alderu. 

U okviru ovogodišnjeg programa će od 7. do 12. lipnja u kinima SC i Tuškanac, Teatru &TD te na brojnim drugim gradskim lokacijama biti prikazano mnoštvo umjetničkih animiranih filmova, uz brojna popratna događanja. 

http://www.animafest.hr/hr

 

Pisane vijesti