Otvoren prvi krug novog natječaja i-Portunus Houses

i-Portunus Houses novi je poziv Europske komisije kojega provodi partnerski konzorcij organizacija koje su i same bile pioniri europskih programa kulturne mobilnosti. Konzorcij koordinira European Cultural Fundation (Amsterdam) uz MitOst (Berlin) i Zakladu Kultura Nova (Zagreb) kao središte za procjenu i analizu.

i-Portunus Houses dio je pilot-projekta i-Portunus koji se bavi testiranjem različitih modela mobilnosti namijenjenih umjetnicima i profesionalcima u kulturi. Podržava mobilnosti usmjerene na stvaranje, povezivanje, učenje i istraživanje, a nudi specifičnu podršku lokalnim domaćinima, naglašavajući njihovu vrijednost u pružanju učinkovitih rezidencija i radnog okruženja za kreativce.

Poziv i-Portunus Houses otvoren je za sve kulturne i kreativne sektore (osim audio-vizualnog sektora), različite pristupe i modalitete rada. Prijaviti se mogu sudionici 41 države koje sudjeluju u programu Kreativna Europa.  

U okviru nove natječajne sheme bit će pokrenuta dva poziva:

  • prvi krug natječaja - Round 1 : 21. svibnja - 30. lipnja 2021. godine
  • drugi krug natječaja - Round 2 : 23. kolovoza - 3. listopada 2021. godine

Kandidati imaju mogućnost predložiti fizičku mobilnost ili kombinaciju fizičke i virtualne mobilnosti (kombinirana mobilnost - blended mobility). Unutar poziva predviđen je proračun od 500.000,00 eura, od čega će se maksimalno 30% potrošiti na kombiniranu mobilnost (fizičku i virtualnu).

Sve pristigle prijedloge vrednovat će europski Odbor stručnjaka za kulturnu mobilnost. Odabrani domaćini i-Portunusa svoje će projektne prijedloge moći realizirati u razdoblju:

• od kraja kolovoza 2021. za prvi krug natječaja
• od početka prosinca 2021. do kraja svibnja 2022. za drugi krug natječaja. 


⇒  i-Portunus Houses PRIJAVA



Informativni sastanak za prvi krug natječaja održat će se u srijedu, 26. svibnja 2021. od 13.00 do 14.00 sati.

• registracije za sudjelovanje otvorene su do 25. svibnja 2021. - https://bit.ly/34diS64

 

I-PORTUNUS MARKET SQUARE

Tijekom trajanja natječaja održavat će se niz internetskih događanja i-Portunus Market Square koji su zamišljeni kao informativni i moderirani sastanci radi povezivanja sudionika odnosno upoznavanja i umrežavanja domaćina, umjetnika i profesionalaca u kulturi kako bi se identificirali, formirali i pripremili timovi za uspješno sudjelovanje i podnošenje prijedloga za zajedničku suradnju. Ti će se susreti održati na engleskom jeziku, a sudjelovanje nije obavezno za prijavu na Natječaje.
 

i-Portunus Market Square održavat će se srijedom: 02.06. | 09.06. | 16.06. | 23.06.
14.00 - 17.00 CEST

• registracije za sudjelovanje otvorene su do 22. lipnja 2021. - https://bit.ly/3bRpv2p 

 

http://deskkultura.hr/hr/novosti/otvoren-novi-natjecaj-i-portunus-houses

Pisane vijesti