Sudjelovanje ministrice Nine Obuljen Koržinek na sastanku o kulturi i održivom razvoju u sjedištu Ujedinjenih naroda

„Bolja izgradnja: prema otpornijem i utjecajnijem sektoru kulture tijekom pandemije COVID-19 i Desetljeća djelovanja“ naziv je sastanka o kulturi i održivom razvoju na visokoj razini koji se održava danas u dvorani Opće skupštine u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku.


Foto: United Nations

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjeluje u panel raspravi pod nazivom „Postizanje transformativnog potencijala kulture za ubrzanje Desetljeća djelovanja“. 

Cilj je istaknuti najbolje prakse i prilagodbe politika potrebnih za osiguravanje doprinosa kulture i kreativnih industrija strategijama za oporavak od COVID-19 te za potpuno ostvarivanje transformacijskog potencijala kulture kao nedovoljno iskorištenog akceleratora za provedbu ciljeva održivog razvoja. 

    Sastanak se održava 21. svibnja povodom Svjetskog dana kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj, kojim se slavi bogatstvo kultura cijeloga svijeta te ističe ključna uloga interkulturnog dijaloga u postizanju mira i održivog razvoja. To je i prilika za promicanje potencijala kulture kao sredstva za postizanje prosperiteta, održivog razvoja i globalnog mirnog suživota.

Slavljenjem različitih oblika kulture, materijalnih i nematerijalnih, preko kreativnih industrija do raznolikosti kulturnih izričaja potiču se ideje o njihovom doprinosu dijalogu, međusobnom razumijevanju te socijalnim, ekološkim i ekonomskim vektorima održivog razvoja.
 
 


Pisane vijesti | Društvo i zajednica