Publikacija KREATIVNA EUROPA (2014. – 2020.): HRVATSKA ISKUSTVA dostupna za preuzimanje

U povodu obilježavanja kraja programskog razdoblja 2014. – 2020., Desk Kreativne Europe –  Ured Kultura izdao je publikaciju KREATIVNA EUROPA (2014. – 2020.): HRVATSKA ISKUSTVA.



Kraj programa Kreativna Europa (2014. – 2020.) DKE – Kultura obilježio je završnom kampanjom 
Zamišljeno.Stvoreno.Podijeljeno. koja se sastojala od ciklusa online događanja koji su tematski obrađivali prioritete Programa.

Na online događanjima Mobilnost u kulturiRazvoj publike u kulturi i Digitalizacija u kulturi ugledni europski i hrvatski eksperti podijelili su svoja iskustva i znanja s gotovo 400 sudionika. Kroz završnu kampanju na društvenim mrežama predstavljeni su podržani projekti u kojima su sudjelovali hrvatski partneri te su predstavljene zanimljivosti i analize rezultata koje su hrvatske organizacije i institucije u kulturi postigle.

Kao završetak cijele sedmogodišnje kreativne priče, 28. travnja 2021. godine održano je završno događanje na kojem je predstavljena publikacija: KREATIVNA EUROPA (2014. – 2020.): HRVATSKA ISKUSTVA.

Publikacija je nastala u želji da na jednom mjestu budu objedinjeni i predstavljeni izvrsni rezultati i priznanja koja su hrvatske organizacije, institucije i kulturni akteri postigli u programu Kreativna Europa – potprogram Kultura.

Kroz tri cjeline: Kultura u praksiInicijative i nagrade EU  i DKE – ured Kultura Hrvatska prikazane su mogućnosti koje je nudio Program, postignuća hrvatskih korisnika, analizirani su rezultati poziva koji su provedeni te je predstavljan rad DKE – Kultura na nacionalnoj razini.

Uvodno se u publikaciji čitateljima obraćaju ministrica kulture i medija Republike Hrvatske, dr.sc. Nina Obuljen Koržinek i povjerenica Europske komisije za inovacije, istraživanja, kulturu, obrazovanje i mlade Mariya Gabriel koje govore o postignućima iza nas i prilikama koje nas očekuju. 

Kultura u praksi donosi osnovne podatke o natječajima koji su provedeni u potprogramu Kultura i projektima u kojima su sudjelovale hrvatske partnerske institucije. Posebno su izdvojeni primjeri projekata s detaljnijim opisom i osobnim osvrtom hrvatskog partnera kako bi se pružio uvid u raznolikost projektnih partnera, programa, aktivnosti, pristupa i tema koje obuhvaćaju podržani projekti. Također, nekoliko korisnika je Iz prve ruke podijelilo svoje iskustvo o suradnji i sudjelovanju u europskim projektima, a na kraju su predstavljena 23 Kreativna ambasadora koje su zajednički imenovali DKE – Kultura Hrvatska i DKE – MEDIA Hrvatska kako bi svojim radom, sudjelovanjem i inovativnim razmišljanjem inspirirali i potaknuli na sudjelovanje u programu Kreativna Europa.

Na tragu novih europskih prioriteta o digitalnoj i zelenoj Europi, publikaciju možete preuzeti na QR kodu ili na poveznici: https://bit.ly/33w8Exh  


http://deskkultura.hr/hr/novosti/publikacija-deska-kreativne-europe-dke-kultura-kreativna-europa-2014-2020-hrvatska-iskustva

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica