​24. ožujka 2021. – Objava dobitnika nagrada „Iso Velikanović“ i „Marin Držić“ za 2020. godinu

Imena dobitnika nagrade „Iso Velikanović“ za najbolja ostvarenja u području prevođenja književnih djela u Republici Hrvatskoj i nagrade za dramsko djelo „Marin Držić“ za 2020. godinu, bit će objavljena na konferenciji za medije u srijedu, 24. ožujka 2021. godine u 11 sati u Velikoj dvorani Ministarstva kulture i medija.

Uz ministricu kulture i medija dr. sc. Ninu Obuljen Koržinek konferenciji će prisustvovati ravnateljica Uprave za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković, posebna savjetnica ministrice Iva Hraste Sočo, predsjednik Odbora nagrade „Iso Velikanović“ Dinko Telećan te predsjednica Stručnog povjerenstva za dodjelu Nagrade za dramsko djelo „Marin Držić“ za 2020. godinu Branka Cvitković.

U „Godini čitanja“ ovim se nagradama posebice ističe važnost književnog prevodilaštva kao i dramskog stvaralaštva te kontinuitet nagrađivanja najboljih ostvarenja. Dodjelom nagrade „Iso Velikanović“ vrednuju se najbolji prijevodi književnih djela objavljeni u protekloj godini te se daje priznanje za životno djelo istaknutim prevoditeljima čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela ostaju trajno dobro Republike Hrvatske. Nagradom za dramsko djelo „Marin Držić“ pruža se kontinuirana potpora razvoju hrvatskog dramskog stvaralaštva i uprizorenjima nagrađenih suvremenih dramskih djela, nagrađuju se mnogi mladi i neafirmirani autori jednako kao i već istaknuti dramski pisci čime se postiže veća vidljivost hrvatskog dramskog pisma.
 
Napomena: Molimo predstavnike medija da svoj dolazak najave na e-mail adresu: press@min-kulture.hr. zbog pridržavanja epidemioloških mjera