Ukupno 6.792.000 kuna potpore samostalnim umjetnicima koji profesionalno obavljaju samostalnu umjetničku djelatnost i kojima se doprinosi plaćaju iz proračuna RH

17. ožujka 2021. – Ministarstvo kulture i medija provelo je evaluaciju zahtjeva pristiglih na Javni poziv za dodjelu potpora samostalnim umjetnicima koji profesionalno obavljaju samostalnu umjetničku djelatnost i kojima se doprinosi plaćaju iz proračuna RH u skladu s objavljenim kriterijima donijelo popis pozitivno ocijenjenih zahtjeva za dodjelu potpore.

Nakon isplaćenih potpora za siječanj 2021. godine, sukladno Javnom pozivu, isplatit će se i potpore za veljaču 2021. godine, za koju su izdvojena sredstva u iznosu od 3.396.000 kuna. Time će se za potpore samostalnim umjetnicima koji profesionalno obavljaju samostalnu umjetničku djelatnost i kojima se doprinosi plaćaju iz proračuna RH izdvojiti ukupno 6.792.000 kuna.
 
Zahtjev je predalo 870 samostalnih umjetnika koji profesionalno obavljaju samostalnu umjetničku djelatnost i kojima se doprinosi plaćaju iz proračuna Republike Hrvatske, a kriterije za dodjelu potpora zadovoljilo je 849 umjetnika. Potpore kao mjera pomoći uslijed pandemije zbog koje je onemogućeno ili bitno otežano obavljanje umjetničke djelatnosti isplatit će se u iznosu od 4.000 kuna.
 
Umjetnike koji nisu zadovoljili neki od postavljenih kriterija, upućujemo da se prijave na Javne pozive koji će biti usmjereni prema područjima njihove umjetničke djelatnosti.
 



Pisane vijesti | Javne financije | Društvo i zajednica