Sućut ministrice u povodu odlaska istaknutog člana hrvatske knjižničarske zajednice Josipa Stipanova

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska dr. sc. Josipa Stipanova, filozofa, knjižničara, dugogodišnjeg ravnatelja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

"Napustio nas je prije svega izrazito jednostavan i plemenit čovjek autentične osobnosti.
 
Pamtit ćemo ga po iznimnom doprinosu, predanosti i ljubavi prema poslu kojim se bavio. Dao je velik doprinos učlanjenju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u mrežu Europskih knjižnica. Objavio je preko pedeset znanstvenih i stručnih radova, studija i članaka u domaćoj i inozemnoj strukovnoj periodici. Za svoj rad dobio je niz priznanja i nagrada, među njima i Kukuljevićevu povelju i odlikovanje Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića.
 
Svi mi koji smo imali sreću poznavati gospodina Stipanova pamtit ćemo ga po njegovom strpljivom i zdušnom zalaganju za hrvatsko knjižničarstvo, ali i po širenju hrvatske kulture kojom je bilo prožeto čitavo njegovo javno djelovanje. 
 
Kao istaknuti član hrvatske knjižničarske zajednice ostat će trajno prisutan u hrvatskoj kulturnoj i intelektualnoj baštini."
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica