Održan IV. Hrvatski radijski forum

Foto: Hrvatski radijski forum, Mario Poje

U povodu obilježavanja Svjetskog dana radija održan je IV. Hrvatski radijski forum s fokusom na razvoj i budućnost digitalnog radija u Hrvatskoj, a na kojemu su sudjelovali ministrica dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i državni tajnik Krešimir Partl.

Ministrica je istaknula kako je radio kao medij najmanje izložen negativnim fenomenima - lažnim vijestima i govoru mržnje, a u usporedbi s drugim platformama zadržava visoku kvalitetu i visoke profesionalne standarde. 
 
Govoreći o normativnom okviru ministrica je podsjetila kako predstoji usuglašavanje konačnog teksta Zakona o elektroničkim medijima, najavila je rad na novom Zakonu o medijima te najavila da se na razini Europske unije raspravlja o reguliranju društvenih mreža koje tradicionalnim medijima uzimaju publiku i veliki udio oglašavanja. 
 
Državni tajnik Krešimir Partl u svom je izlaganju detaljnije govorio o radu na medijskim zakonima i najavio mjere potpore medijima koje će biti moguće financirati u novoj financijskoj perspektivi i kroz Program oporavka i otpornosti koji Vlada priprema.
 
Na kraju Hrvatskog radijskog foruma Vijeću za elektroničke medije dodijeljeno je priznanje i medaljon “Nikola Tesla” za poseban doprinos radijskoj industriji u protekloj godini.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica