Online konferencija „Inovativne prakse kulturne baštine i kreativnog poduzetništva”

U okviru međunarodnog projekta SACHE, a u organizaciji Zagrebačkog inovacijskog centra u utorak, 26. siječnja 2021. godine, održana je online konferencija „Inovativne prakse kulturne baštine i kreativnog poduzetništva”.



Na konferenciji koja se bavila temom razvoja kreativnih proizvoda i usluga namijenjenih očuvanju kulturne baštine u simbiozi s kulturnim i kreativnim industrijama te poduzetništvu temeljenom na informacijskim i komunikacijskim tehnologijama (ICT industrija) sudjelovala je načelnica Sektora za audiovizualne djelatnosti i poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama Vjera Matković.

Konferencija je okupila muzealce, audiovizualne stručnjake, predstavnike digitalne industrije te recentne snage domaćeg kreativnog poduzetništva kako bi dala poticaj otvaranju novih mogućnosti i umrežavanju, uz konstruktivnu razmjenu mišljenja i ideja između privatnog i javnog sektora te predstavljanje primjera dobrih praksi muzeja i poduzetnika u izazovno doba za oba sektora.

Projekt Smart Accelerators of Cultural Heritage Entrepreneurship (SACHE) sufinanciran je putem Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa Interreg CENTRAL EUROPE.

Cilj mu je razviti te raširiti strategije lokalnog razvoja utemeljene na alatima potiču kreativno poduzetništvo u području kulturne baštine. Projektom se želi ojačati i proširiti uloga lokaliteta kulturne baštine u zajednici te pokazati kako muzeji, galerije, kazališta i festivali mogu biti ne samo mjesta obrazovanja i/ili zabave već i akceleratori, odnosno kulturni motori koji mobiliziraju i njeguju potencijal malih kreativnih poduzeća.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica