Objavljeni rezultati Poziva za predlaganje koncertnih programa u okviru projekta „Jer svirati se mora”

Hrvatska glazbena unija objavila je rezultate Poziva za predlaganje koncertnih programa u okviru projekta „Jer svirati se mora” u srijedu, 30. prosinca 2021. godine, a temeljem Sporazuma s Ministarstvom kulture i medija.

 
Novom mjerom potpore kulturnom i kreativnom sektoru, ugroženom uslijed pandemije, potaknut će se odvijanje koncertne aktivnosti. Financijska potpora u obliku bespovratnih sredstava namijenjena je za pomoć pri organizaciji koncerata tijekom pandemije, a sredstva za navedeni projekt u ukupnom iznosu od 5.226.000,00 kuna osiguralo je Ministarstvo kulture i medija.

Pravo podnošenja prijava na Poziv imali su samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi kojima osnivač nije tijelo javne vlasti, pravne i fizičke osobe koje obavljaju izvođačku ili drugu, s izvođačkim aktivnostima povezanu, djelatnost u kulturi, pravne i fizičke osobe koje raspolažu koncertnim prostorima. 
 
Poziv je bio otvoren u razdoblju od 16. studenog do 22. prosinca 2020. godine. Ukupno je pristiglo 259 prijava, a odobrene su 92 prijave za 166 koncerata koji će se održavati od 14. veljače do 30. lipnja 2021. godine.
 
 
>>> Rezultati Poziva za predlaganje koncertnih programa u okviru projekta „Jer svirati se mora”


 


Pisane vijesti