41. Zagrebački književni razgovori – Književnost i pamćenje

Književna manifestacija 41. Zagrebački književni razgovori– Književnost i pamćenje koju početkom listopada tradicionalno organizira Društvo hrvatskih književnika otvorena je u srijedu, 7. listopada 2020. godine.


FOTO: HINA

Zagrebačkim književnim razgovorima prisustvovao je izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, državni tajnik Ivica Poljičak.
 
Istaknuvši zadovoljstvo što se manifestacija unatoč okolnostima izazvanim pandemijom odvija, državni tajnik Poljičak izrazio je uvjerenje kako će se i ove godine brojnim izlaganjima i raspravama te s obzirom na temu zaintrigirati uža i šira kulturna javnost. Državni tajnik Poljičak dodao je kako u ovim izazovnim vremenima ne smijemo izgubiti iz vida važnost poticanja na razgovor u svakom segmentu života.
 
Pozdravne riječi uputili su izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zdravko Zima, izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Vesna Bedeković, predsjednik DHK-a Zlatko Krilić i predsjednik Povjerenstva za Zagrebačke književne razgovore Dubravko Jelačić Bužimski.
 
U okolnostima uzrokovanim pandemijom te nizovima potresa u Zagrebu, ovogodišnji Zagrebački književni razgovori nose naziv Književnost i pamćenje, a nazivom se poziva na promišljanje godine u kojoj je kultura pomicala granice svog uobičajenog djelovanja. 
41. Zagrebački književni razgovori održat će se u obnovljenim prostorima DHK-a te će ujedno proslaviti i nastavak djelovanja Društva, a književni razgovori održavat će se uživo i putem videoveze.



FOTO: HINA








 

Pisane vijesti