30. rujna 2020. - ​Posjet ministrice Splitsko-dalmatinskoj županiji

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sudjelovat će na svečanosti otvorenja Riznice splitske katedrale koje će se održati u srijedu, 30. rujna 2020. godine, u splitskoj katedrali svetoga Dujma u 10 sati.

Riznica splitske katedrale jedna je od najvrjednijih dijecezanskih zbirki u Hrvatskoj. Svoje je prostore u obnovljenoj palači Skočibučić-Lukaris na Peristilu dobila potpisivanjem ugovora 2017. godine, kojim ih je Vlada Republike Hrvatske ustupila Splitsko-makarskoj nadbiskupiji. To vrijedno splitsko blago do sada se čuvalo zatvoreno u katedrali te iako se povremeno izlagalo sve do danas nije imalo svoj stalni muzejski postav dostupan javnosti.

Ministrica će istoga dana kao izaslanica prisustvovati svečanoj sjednici županijske skupštine u povodu Dana Splitsko-dalmatinske županije i blagdana svetog Jeronima zaštitnika Dalmacije, a koja će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.
 
Također, prisustvovat će i euharistijskom slavlju kojega će u crkvi Svete Obitelji u Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu predvoditi kardinal, bibliotekar i arhivist Svete Rimske Crkve José Tolentino Calaça de Mendonça, a koje će se održati u okviru proslave Jubileja 1600. obljetnice smrti sv. Jeronima, zaštitnika Dalmacije.