Čestitka u povodu Međunarodnog dana muzeja

Međunarodni dan muzeja se nakon gotovo pola stoljeća obilježavanja, u vremenu u kojemu su gotovo svi muzeji svijeta bili pandemijom COVID-19 primorani zatvoriti svoja vrata posjetiteljima, preselio u virtualni svijet.
 


Muzejska se struka kao čuvarica baštine ponovno pokazala kao pokretač društva te je interdisciplinarnim i kreativnim pristupom odgovorila na izazove ovih neobičnih kriznih vremena. Svojim predanim radom i stručnošću muzejski su djelatnici nastavili čuvati i promicati nacionalnu kulturnu baštinu, stvarajući nove kulturne sadržaje obogaćujući našu strogo ograničenu svakodnevnicu.
 
Povezujući se s ljubiteljima umjetnosti i baštine putem virtualnih izložbi i šetnji muzejima, predstavljanjem muzejskih izdanja i knjiga, organizacijom različitih kreativnih, interaktivnih radionica za djecu i odrasle te mnogim drugim aktivnostima stvorili su dijalog utemeljen na toleranciji, suosjećanju te uključivosti koja je i dio ovogodišnje teme manifestacije “Muzeji za jednakost: različitost i uključivost”, doprinoseći tako društvenoj ravnoteži u razdoblju socijalnog distanciranja.
 
Raspored programa u okviru obilježavanja Međunarodnog dana muzeja na poveznici.


Pisane vijesti | Društvo i zajednica