Neformalna videokonferencija ministara kulture i AV-a Europske unije na temu utjecaja krize COVID-19 na kulturni i kreativni sektor

U utorak, 19. svibnja ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek održat će neformalnu videokonferenciju ministara kulture i AV-a Europske unije na temu utjecaja krize COVID-19 na kulturni i kreativni sektor. 

Ova druga po redu konferencija tematizirat će daljnje korake koje je potrebno poduzeti u prijelaznom razdoblju COVID-19 krize slijedom prve održane videokonferencije ministara kulture EU u travnju.

Postupno otvaranje kulturnih institucija i priređivanje kulturnih događaja predstavlja izazov u smislu načina na koji će umjetnici djelovati te se publika ponovno privući. Države članice će stoga razmijeniti iskustva o daljnjim koracima i tome kako dosadašnja iskustva mogu poslužiti za oblikovanje budućih politika i mjera budući da će posljedice krize biti dugotrajne. EU ministri i povjerenici za kulturu i audiovizualnu politiku nastavit će raspravu o potrebi usklađivanja poduzetih mjera i otvaranja sektora na jedinstvenom europskom području, imajući u vidu značaj harmoniziranog europskog pristupa u odnosu na međunarodni aspekt kreativnog stvaralaštva i djelovanja.

Naposljetku, Njemačka će predstaviti prioritete i program svojega predsjedanja koji će provesti u drugom semestru 2020. godine.

Najave