Odluka o provedbi popisa štete prouzročene potresom u Gradu Zagrebu i okolici na muzejskoj građi, dokumentaciji, muzejskom inventaru, crkvenom inventaru te pokretnim kulturnim dobrima u posjedu drugih pravnih i fizičkih osoba

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek donijela je u ponedjeljak, 27. travnja 2020. godine, Odluku o provedbi popisa štete prouzročene potresom u Gradu Zagrebu i okolici na muzejskoj građi, dokumentaciji, muzejskom inventaru, crkvenom inventaru te pokretnim kulturnim dobrima u posjedu drugih pravnih i fizičkih osoba.   

Popis štete i njezinu procjenu za muzejsku građu, dokumentaciju i muzejski inventar koji se nalaze u muzejima u Gradu Zagrebu i na području Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije obavit će stručni djelatnici navedenih muzeja u koordinaciji s Muzejskim dokumentacijskim centrom u Zagrebu, a izvješće su dužni dostaviti Ministarstvu kulture.
 
Popis štete i njezinu procjenu za crkveni inventar i pokretna kulturna dobra koja se nalaze u posjedu drugih pravnih i fizičkih osoba u Gradu Zagrebu obavit će zajednički stručni djelatnici Ministarstva kulture i Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode u Zagrebu (dalje Gradski zavod), a za područje Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije djelatnici Ministarstva kulture.
 

>>> Odluka o provedbi popisa štete prouzročene potresom u Gradu Zagrebu i okolici na muzejskoj građi, dokumentaciji, muzejskom inventaru, crkvenom inventaru te pokretnim kulturnim dobrima u posjedu drugih pravnih i fizičkih osoba

>>> Obrazac Izvješća o šteti od potresa na muzejskoj građi

>>> Obrazac za popis štete od potresa na pokretnim kulturnim dobrima - muzejska građa

>>> Obrazac za popis štete od potresa na kulturnim dobrima - pokretna kulturna dobra


Pisane vijesti | Društvo i zajednica