Hrvatska zemlja gost na festivalu Comedie du livre 2021. godine

Na međunarodnom književnom festivalu Comedie du livre koji se svake godine održava u drugoj polovici svibnja u Montpellieru na jugu Francuske kao jedan od četiri najvažnija književna festivala u Francuskoj, Hrvatska je u sklopu predsjedanja Vijećem Europske unije trebala sudjelovati kao zemlja gost od 14. do 17. svibnja 2020. godine.

Planiran je raznolik književni program u kojem bi sudjelovalo 17 hrvatskih autora čije su knjige zadnjih godina prevedene i objavljene u Francuskoj, razmjena hrvatskih i francuskih autora stripa koja bi prethodila festivalu te brojni projekti koji se sadržajno vezuju uz književni program dajući mu širi kulturni kontekst  - izložbe, kazališne i plesne predstave, projekcija hrvatskih filmova vezanih za književna djela gostujućih hrvatskih autora.
  
Budući da je zbog krizne situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa ovogodišnji festival otkazan, u dogovoru s francuskim organizatorima odlučeno je da Hrvatska bude zemlja gost na festivalu Comedie du livre koji će se održati u svibnju sljedeće 2021. godine u nadi da će se epidemija smiriti te da će sigurnosni i zdravstveni uvjeti u Europi ponovo omogućiti javna okupljanja i organizaciju ovakvih velikih književnih manifestacija kojima Hrvatska potvrđuje svoju relevantnost na međunarodnoj kulturnoj, odnosno književnoj sceni. 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica