Državni arhiv u Karlovcu poziva na virtualnu šetnju u nedavnu prošlost
url: www.da-ka.hr

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana arhiva, Državni arhiv u Karlovcu pripremio je prigodan program na ovogodišnju hrvatsku središnju temu „Katastrofe u arhivima
Predstavit će film „Nit od sto godina“ koji riječju i slikom priča priču o stoljeću uspješnog poslovanja, razvoja i propasti  „Pamučne“ Duga Resa - tvornice „Pamučna industrija Duga Resa“ koja je osnovana još za vrijeme Austro-Ugarske.

Prezentacija o i predavanje na temu stradanja zgrade Državnog arhiva u Karlovcu koja je imala ključnu ulogu u očuvanju kulturne baštine grada Karlovca u razdoblju 1991.-1995. godine. "Kada je 1991. godine započeo Domovinski rat, grad Karlovac svakodnevno je granatiran. Zbog činjenice da je jedina od kulturnih ustanova imala atomsko sklonište u svom podrumu, Arhiv je postao trezor za kulturno blago grada Karlovca. Namjera ove prezentacije je prikazati svijetli primjer djelatnika Arhiva, koji su svojim nesebičnim zalaganjem i u teškim uvjetima radili na zaštiti gradiva i zgrade", poručuju iz Arhiva.