Pisci na mreži - virtualni književni susreti

Ciklus virtualnih susreta Pisci na mreži već dugi niz godina ljubiteljima književnosti omogućava izravan kontakt s hrvatskim književnicima, prevoditeljima, kritičarima, pjesnicima. 

U programu Pisci na mreži do sada je sudjelovalo više od 90 hrvatskih pisaca koji su svojim knjigama zadobili pažnju književne kritike i čitateljske publike, a njihovi su tekstovi poticajni za čitanje u školi i izvan nje. Na redovitom mjesečnom susretu pisci komuniciraju s učenicima i nastavnicima prisutnim na mreži, ali i s daleko većim brojem sudionika iz različitih dijelova Hrvatske i izvan nje.

Voditelji programa Mirela Barbaroša-Šikić i Miroslav Mićanović u više od 90 virtualnih susreta nastojali su saznati tko su hrvatski pisci, kako, zašto i za koga pišu. Tijekom razgovora ušlo se u radionice pisaca, prolazilo labirintima njihovih književnih tekstova i dobio pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori.

Agencija za odgoj i obrazovanje program Pisci na mreži organizira i provodi u suradnji s tvrtkom Aquilonisom i udrugom Magistra Nova.

Program je financiran u okviru javnog poziva Ministarstva kulture za programe koji potiču razvoj publike u Hrvatskoj.
 
Popis pisaca na mreži i snimke održanih virtualnih snimaka dostupni na:
https://www.aquilonis.hr/Poslovanje/pisci-na-mrezi-snimke.html   

Pisane vijesti