Ministrica kulture primila je u nastupni posjet Pierfrancesca Sacca, veleposlanika Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je u nastupni posjet Pierfrancesca Sacca, veleposlanika Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj i prvog tajnika Ilaria Schettina u utorak, 11. veljače 2020. godine.  Uz ministricu sastanku su prisustvovale voditeljica službe Iva Mostarčić i viša stručna savjetnica Nataša Zelić.

Veleposlanik Pierfrancesco Sacco uvodno se zahvalio na dobrodošlici te izrazio spremnost za unaprjeđenje bilateralnih odnosa i suradnje u području kulture i umjetnosti između Republike Hrvatske i Talijanske Republike.

Poželjevši uspjeh veleposlaniku u obnašanju dužnosti, ministrica je izrazila uvjerenje kako će se suradnja između dviju zemalja dodatno ojačati. Napomenula je kako je Ministarstvo kulture spremno pružiti financijsku potporu hrvatskim umjetnicima prilikom gostovanja u okviru kulturnih događanja u Talijanskoj Republici i izrazila želju za dodatnim jačanjem suradnje za vrijeme predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije.

Napomenula je kako je talijanska manjina prisutna u velikom broju u Republici Hrvatskoj te kako Ministarstvo kulture podržava programe za kulturu i umjetnost talijanske manjine. Jedna od tema bila je i početak pregovora oko novog Programa kulturne suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Talijanske Republike.

Pisane vijesti