Nastupni posjet Nj.E. Mokhtara Aminea Khelifa, veleposlanika Alžirske Narodne Demokratske Republike

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je u nastupni posjet Nj. E. Mokhtara Aminea Khelifa, veleposlanika Alžirske Narodne Demokratske Republike u ponedjeljak, 10. veljače 2020. godine.

Na sastanku su uz ministricu prisustvovale voditeljica Službe za bilateralnu i multilateralnu kulturnu suradnju Iva Mostarčić i viša stručna savjetnica Sabina Funtak. 

Nj. E. Mokhtar Amine Khelif uvodno se zahvalio na dobrodošlici te izrazio spremnost za unaprjeđenje bilateralnih odnosa i suradnje u području kulture i umjetnosti između Republike Hrvatske i Alžirske Narodne Demokratske Republike. Veleposlanik Mokhtar Amine Khelif predložio je suradnju u području razmijene tradicijskih folklornih ansambala, baleta, opere i modnog dizajna.

Ministrica je veleposlaniku poželjela uspjeh u obnašanju dužnosti te izrazila uvjerenje kako će se kulturna suradnja između dviju zemalja dodatno ojačati, istaknuvši spremnost Ministarstva kulture za pružanjem financijske potpore hrvatskim umjetnicima prilikom gostovanja u okviru kulturnih događanja u Alžiru. Također je izrazila želju za postupnim jačanjem suradnje i u području audiovizualnih djelatnosti te mogućnošću predstavljanja alžirskog filma hrvatskoj publici.

Pisane vijesti