13. rujna 2019. - Konferencija za medije u povodu predstavljanja manifestacije „Dani europske baštine 2019.“ i „Preporuke za primjenu mjera energetske učinkovitosti na graditeljskoj baštini“

U povodu predstavljanja manifestacije „Dani europske baštine 2019.“ sa zajedničkom temom „Umjetnost i zabava: baština u središtu pozornosti“ i predstavljanja „Preporuke za primjenu mjera energetske učinkovitosti na graditeljskoj baštini“ 

Ministarstvo kulture održat će konferenciju za medije u petak, 13. rujna 2019. godine, u 11:00 sati u Ministarstvu kulture (Mala dvorana, 1. kat).

Uz ministricu kulture dr. sc. Ninu Obuljen Koržinek konferenciji za medije prisustvovat će pomoćnik ministrice Davor Trupković, koordinatorica programa „Dani europske baštine 2019.“ Anuška Deranja Crnokić i načelnica Sektora za konzervatorske odjele i inspekciju dr. sc. Tatjana Lolić.
 
Tijekom manifestacije „Dani europske baštine 2019.“ koja će se održati u rujnu i listopadu nastojat će se približiti kulturna baština na što zanimljiviji i pristupačniji način široj publici te naglasiti njezin kreativni potencijal kao i doprinos razvoju suvremenog stvaralaštva. Središnje događanje bit će organizirano uz 23. međunarodni festival čipke u Lepoglavi od 13. do 15. rujna.
 
Na konferenciji za medije ministrica kulture predstavit će „Preporuke za primjenu mjera energetske učinkovitosti na graditeljskoj baštini“. Ministarstvo kulture izradilo je Preporuke koje su namijenjene pružanju jasnih smjernica o ocjeni i unapređenju energetskog stanja kulturne baštine na temelju vrednovanja i očuvanja svojstava kulturnog dobra, kroz procedure i kriterije usklađene sa Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

Najave